Lisztmentes fehércsokis sajttorta
Ezt a süteményt Kriszta készítette el, és az a nagyon jó benne - amellett, hogy végtelenül egyszerű és nagyon finom - hogy liszt nélkül készül, mindössze 3 összetevőből. Jól hangzik, ugye? :)
Lássuk, mi is az a 3 összetevő.
Hozzávalók
- 3 tojás
- 125 g fehércsoki
- 125 g krémsajt
Az elkészítés sem egy nagy ördöngösség, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a
hűtőbe tesszük, a sárgája kint vár kicsit. A fehér csokit összetördeljük és vízgőz
fölött megolvasztjuk, kicsit hagyjuk hűlni, majd beletesszük a krémsajtot, jól
elkeverjük, utána a tojássárgájákat is beletesszük és szintén alaposan elkeverjük. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egybeforgatjuk a
fehércsokis-sajtos masszával. Kb. 15 cm átmérőjű kis tortaformába öntjük az egészet, majd 170
fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután levesszük 160 fokra és így is sütjük további 15 percig, majd lekapcsoljuk a sütőt, de 15 percig bent hagyjuk, ki sem nyitjuk a sütő ajtaját. Végül kivesszük és porcukorral megszórva
tálaljuk.
Jellemzők:
- nagyonsajtos
- nagyonkönnyű, habállagú
- gyorsanelfogyós
0 hozzászólás