Gluténmentes hamburgerzsemle
Bokor Bogi isteni hamburgerzsemle receptjét semmi pénzért nem cserélném el. Amióta egyszer nyáron megsütöttem, azóta csak ezt sütjük, ha hambizás van. :)
Hozzávalók
- 240 g Nutri Free Mix per Pane
- 125 g natúr joghurt
- 0,5 dl kézmeleg tej
- 4 g porélesztő
- 1 csapott ek. cukor
- 1 tojás
- 0,5 kk. só
- 2 ek. olaj
- Kenéshez
- 1 tojássárgája
- 1 ek. tej
- tetejére szezámmag
A tejbe beletesszük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a joghurttal, beleöntjük a már felfutott élesztős tejet, hozzáadjuk a tojást, a kevés sót, majd elkezdjük összedolgozni. Végül mehet bele az olaj, alaposan eldolgozzuk a tésztát, majd vizes kézzel 4 gombócot formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
30 percig meleg helyen pihentetjük őket, majd megkenjük a tejes tojássárgájával, megszórjuk a tetejüket szezámmaggal és 175 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük a bucikat.
Nem csak finomak, nagyon szépek is! :)
Elkészítését videóban is megnézhetitek:
0 hozzászólás