Gluténmentes hamburgerzsemle

Bokor Bogi isteni hamburgerzsemle receptjét semmi pénzért nem cserélném el. Amióta egyszer nyáron megsütöttem, azóta csak ezt sütjük, ha hambizás van. :)

Hozzávalók
  • 240 g Nutri Free Mix per Pane
  • 125 g natúr joghurt
  • 0,5 dl kézmeleg tej
  • 4 g porélesztő
  • 1 csapott ek. cukor
  • 1 tojás
  • 0,5 kk. só 
  • 2 ek. olaj
  • Kenéshez
    • 1 tojássárgája
    • 1 ek. tej
    • tetejére szezámmag
A tejbe beletesszük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a joghurttal, beleöntjük a már felfutott élesztős tejet, hozzáadjuk a tojást, a kevés sót, majd elkezdjük összedolgozni. Végül mehet bele az olaj, alaposan eldolgozzuk a tésztát, majd vizes kézzel 4 gombócot formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
30 percig meleg helyen pihentetjük őket, majd megkenjük a tejes tojássárgájával, megszórjuk a tetejüket szezámmaggal és 175 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük a bucikat.
Nem csak finomak, nagyon szépek is! :)


Elkészítését videóban is megnézhetitek:

sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás