Gluténmentes baconos bundás virsli

Úgy döntöttem, hogy a videóban bemutatott finomságok receptjét bejegyzés formájában is közzéteszem, mert így könnyedén vissza lehet keresni a hozzávalókat is. :)
Ez a baconos bundás virsli Bálint nagy kedvence volt, meg persze mindenkié, de szerinte ez volt az egyik legfinomabb étel, amit valaha készítettem. :) Pedig egyáltalán nem nehéz, sőt... mindenesetre nagyon fincsi. :)

Hozzávalók
  • 150 g Mester család kelt tészta liszt
  • 2 g porélesztő
  • 0,5 kk. só
  • 0,7 dl meleg tej
  • 1 tojás
  • 1 ek. olaj
  • 8 szál virsli
  • 8 szál bacon
  • Kenéshez
    • 1 tojássárgája
    • 1 ek. tej
A tészta száraz összetevőit elkeverjük, beleöntjük a tejet, beleütjük a tojást, majd elkezdjük összedolgozni. Mehet hozzá az olaj is, majd alaposan átdolgozva szépen összeáll a tésztagombóc, amit letakarva meleg helyen 40 percig kelesztünk. Addig a virsliket 4 helyen "beirdaljuk" és rátekerjük a baconszeleteket úgy, hogy a vágásokban "kapaszkodjanak" bele. 
Mikor megkelt a tészta, rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk és 8 hosszú, vékony csíkot vágunk belőle. A csíkokat egyesével megsodorjuk, majd a virsli azon részeire tekerjük, ahol nincs bacon.
Sütés előtt megkenjük egy tojássárgája és 1 ek. tej keverékével, majd 175 fokos sütőbe 20-25 perc alatt készre sütjük. Isteni :)
 

Az elkészítését videóban itt megnézhetitek:

sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás