Gluténmentes túrós palacsinta

Miközben nyálamat csorgatva írom ezt a bejegyzést, azon gondolkodom, hogy vajon létezik olyan ember, aki nem szereti a palacsintát? Szerintem tutira nincs. Ha netán mégis, és ismertek olyan embert, akkor kérlek írjátok meg nekem!
I-MÁ-DOM a palacsintát! Lekváros, diós, diós-lekváros, fahéjas, kakaós, túrós, nutellás, húsos... teljesen mindegy, mert a palacsinta mindenhogyan isteni finom!
Kiskoromban a túrósért voltam oda, most versenytársként megkapta az összes többit, ugyanis tölteléktől függetlenül bolondulok a palacsintáért.
Na, de nézzük, hogyan készül gyerekkorom álom-palacsintája gluténmentesen. :)
Hozzávalók:
  • 4 ek. Mester család palacsintapor
  • 2 ek. rizsliszt
  • 2 tojás
  • víz
A liszteket elkeverjük, ráütjük a tojásokat, kikeverjük csomómentesre, majd felöntjük annyi vízzel, hogy palacsinta állagot kapjon. (Tojások méretétől függ a víz mennyisége.)
Ebből kb. 8 palacsinta lesz.
A töltelék elég random, 25 dkg laktózmentes túróhoz ízlés szerint porcukrot és bio citrom reszelt héját adjuk, majd laktózmentes tejföllel krémesre hígítjuk.
Beletöltjük a palacsintákba, megszórjuk porcukorral, esetleg pici citromlevet hintünk rá és lehet is fogyasztani. :)
Nyamnyamnyam...





sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás