Gluténmentes fahéjas csiga
Úgy döntöttem, hogy a videóban bemutatott finomságok receptjét bejegyzés
formájában is közzéteszem, mert így könnyedén vissza lehet keresni a
hozzávalókat is. :)
Lássuk, hogy készül az egyik legnagyobb kedvenc, a fahéjas csiga!
Hozzávalók
- 250 g Nutri Free Mix per Pane
- 4 g porélesztő
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1 ek. cukor
- egy csipet só
- 1,6 dl meleg tej
- 1 tojás
- 30 g olvasztott vaj/margarin
- Töltelékhez
- olvasztott vaj/margarin
- 2,5 ek. porcukor
- 1 ek. fahéj
A tészta száraz összetevőit elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, beleütjük a tojást és elkezdjük összedolgozni. Közben hozzáadjuk az olvasztott margarint is, majd szépen kidolgozzuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen 50 percig kelesztjük.
Mikor szépen megkelt a tészta, rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a porcukor és fahéj keverékével. Ha kisebb csigákat szeretnénk, akkor a hosszabb oldalánál, ha nagyobbakat, akkor a rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük a tésztát.
A gyönyörű rétegek elérése érdekében egy kifeszített cérnával vágjuk le a csigákat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 20 percig 175 fokos sütőben sütjük. Akkor kivesszük, meglocsoljuk a csigákat 1,5 dl meleg tej és 1 kk. vaníliás cukor keverékével, majd további 5 percig sütjük és készen is vagyunk. :)
Itt pedig videóban is megnézhetitek az elkészítését:
0 hozzászólás