Gluténmentes kakaós kiflik

Úgy döntöttem, hogy a videóban bemutatott finomságok receptjét bejegyzés formájában is közzéteszem, mert így könnyedén vissza lehet keresni a hozzávalókat is. :)
Kezdjük a kakaós kiflikkel!

Hozzávalók
  • 250 g Schär mix B
  • 4 g porélesztő
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csapott ek. útifűmaghéj
  • 1,7 dl meleg tej
  • 1 tojás
  • 40 g olvasztott margarin/vaj
Töltelék
  • olvasztott margarin/vaj
  • Nesquik kakaópor
Kenéshez
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek.tej
A száraz összetevőket alaposan összekeverjük, ráöntjük a meleg tejet, majd beleütjük a tojást. Robotgép dagasztófejével elkezdjük összedolgozni, mehet az olvasztott margarin, tovább dagasztjuk, majd tiszta konyharuhával letakarva 50 percet kelesztjük. 
Rizsliszttel szórt nyújtólapon vékony, téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott margarinnal/vajjal és megszórjuk Nesquik kakaóporral. Hosszú szárú, vékony háromszögeket vágunk belőle, majd feltekerjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kis kifliket, a tetejüket megkenjük a tojássárgája és az ek. tej keverékével és 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt csodaszépre sütjük őket! :)


A videót pedig itt meg tudjátok nézni:

sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

4 hozzászólás

  1. Kedves Dóri! A tészta a kelesztés után ragadt, nem tudtam nyújtani. A lisztet Schar Mix IT-tel helyettesítettem (a Mix C lupintartalma miatt). Ez okozhatta, hogy nem tudtam a tésztával dolgozni? Vagy van olyan, hogy "túlkelesztettem"? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de még csak most kezdtem el gluténmentesen sütni (kisfiam érintettsége miatt).
    Válaszodat előre is köszönöm: Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andi!
      Egyáltalán nem kérdezel hülyeséget. :) Előfordul, hogy picit ragad a tészta, lehet, hogy nagyobb volt a tojás, amit használtál, picit több ment a tésztába ebből, vagy egy kicsit kevesebb abból. Bármi előfordulhat, de ilyenkor nem kell megijedni. Ha ragad a tészta, gyúrd át rizsliszttel - ahogy a videóban láthatod, szórd meg a deszkát/nyújtólapot és egészen addig gyúrogasd benne a tésztát, amíg ragad. Érezni fogod, ha már jó az állaga és lehet nyújtani. :)
      Schär mix it-tel is ugyanolyan jól kell működnie a receptnek. :)
      Úgy általánosságban: ha nem olyan állagú a tészta, mint lennie kéne - ha túlságosan ragad, gyúrd át még liszttel, ha túl száraz, törős, tegyél hozzá még valamilyen folyékony hozzávalót, lehet tejföl, olvasztott margarin, tojás...

      Törlés
  2. Kedves Dóri!
    Nagyon köszönöm a gyors választ. Megpróbálom mégegyszer, remélem ezúttal sikerülni fog:)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Dori!
    Nagyon jó ez a recept! A tészta szuper jól sikerült!
    Köszönjük szépen! :)

    VálaszTörlés