Gluténmentes kakaós csiga muffin

A kakaós csiga mániám már teljesen nyilvánvaló, akkor vagyok a legjobban rákattanva, amikor borongós idő van... valamiért jól esik a lelkemnek, egy kis Harry Potter-nézéssel karöltve. :)
Receptként ugyanazt használtam, ami az univerzális kakaós csiga receptem, így azt be is másolom:

Hozzávalók
  • 250 g gluténmentes kenyérliszt
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • 2 ek. cukor
  • 4 g porélesztő
  • egy csipet só
  • 1,6-1,7 dl meleg tej
  • 1 tojás
  • 2 ek. olvasztott vaj
A lisztet elkeverjük az összes többi száraz hozzávalóval, majd ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a tojást és elkezdjük összedolgozni. Mehet bele az olvasztott vaj is, szépen kidolgozzuk, majd letakarva 50 percig kelesztjük.
Téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal/kókuszzsírral és megszórjuk Nesquik kakaóporral. Feltekerjük, és ezúttal picit vastagabb szeleteket vágunk belőle, mint általánosságban, majd muffin formába tesszük és úgy sütjük meg 175 fokos sütőben kb. 23 perc alatt.
20 perc után kivehetjük meglocsolni egy kis vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel, akkor tovább lesz puha. Utána még tegyük vissza a sütőbe a maradék 3-4 percre és tökéletes lesz. :)



Share:

0 hozzászólás