Gluténmentes mákos guba

Képzeljétek el, ezelőtt még sosem ettem mákos gubát... nekünk ez valahogy kimarad az életünkből, pedig szeretjük a mákot, az édességet és a gyorsan elkészíthető finomságokat is. :)
Egyik nap Anya bevásárolt az Aldiban, és akciós volt a gluténmentes vekni és zsemle, így vett belőlük és elhatározta, hogy aznap mákos gubát készít.

Hozzávalók
  • 200 g-os gluténmentes kenyér + 2 gluténmentes zsemle
  • 5 dl tej + 3 tojás + 3 ek. cukor
  • 100 g darált mák + 1,5 ek. porcukor
  • 1 cs. gluténmentes vaníliapuding + 5 dl tej + 3 ek. cukor
  •  + tojásfehérje felveréséhez még 1 ek. cukor
A kenyeret és a zsemléket kockákra szeleteljük, majd egy Jénai aljában eloszlatjuk őket. Ráöntjük 5 dl tej, 3 tojássárgája és 3 ek. cukor elegyét, majd rászórunk 1,5 ek. porcukorral elkevert 100 g darált mákot. Főzünk egy vaníliapudingot ( 1 cs. gluténmentes vaníliapuding, 5 dl tej, 3 ek. cukor), majd ezt is ráöntjük a Jénai tartalmára és alaposan összeforgatjuk.
A 3 tojás fehérjét felverjük 1 ek. kristálycukorral és eloszlatjuk az egész "trutyi" tetején.
175 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom. :)


Share:

0 hozzászólás