Gluténmentes Pilóta keksz
A Femina.hu oldalon találtam egy Pilóta keksz receptet, nem is vártam sokáig, hogy elkészítsem gluténmentesen. Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a végeredmény, mennyire hasonlít majd az eredeti ízre - már amennyit fel tudok idézni belőle.
Ízre nagyon hasonló, ám a keksz állaga nem lett annyira roppanós, mint az eredetiben, de így is nagyon finom. :)
Hozzávalók
- 250 g gluténmentes süteményliszt
- 100 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 120 g vaj
- 1 tojás
- 2 ek. tej
- 0,5 cs. sütőpor
- 1 ek. liszt
- 1 ek. kakaópor
- 120 g vaj
- 100 g porcukor
- 30 g kakaópor
Mikor letelt az egy óra, én még lágynak ítéltem meg őket, így mindegyikhez hozzágyúrtam még annyi lisztet, hogy könnyen nyújtható legyen, és ne legyen túl lágy.
Vékonyra nyújtottam a tésztagombócokat, majd pogácsaszaggatóval köröket szaggattam belőlük - 170 fokos sütőben 10 perc alatt meg is sültek.
A krémhez összekevertem a lágy vajat a porcukorral és a kakaóporral, majd a már kihűlt kekszeket összeragasztottam velük.
Nagyon fincsi :)
0 hozzászólás