Balatonlelle Márton cukrászda - gluténmentes fagylalt

Anya valamelyik nap betért a Márton cukrászdába Balatonlellén, és látta, hogy gluténmentes tölcsér is kapható, ráadásul egyesével külön becsomagolva. Ez már egy nagyon jó jel volt, hiszen a legtöbb helyen az a probléma, hogy hiába van gluténmentes tölcsér, ha közvetlenül a rendes tölcsér mellett tárolják. Tudott is a főnökasszonnyal beszélni, így megkérdezett mindent. Nagyon szimpatikus, segítőkész, sőt(!) hozzáértő volt, mindenről tájékoztatta Anyát.
Elmondta, hogy melyik fagylaltok gluténmentesek, és nagyon jól tudja, hogy aki gluténérzékeny, annak minden apró szennyeződés is gondot jelent. Mivel egy pultban van az összes fagylalt és egy kanalat használnak, ezért előre kell szólni, hogy a vendég gluténérzékeny. Folyóvízzel mossák el a kanalat, de ha érzékeny az ember, akkor extrán odafigyelnek és még egyszer, alaposan átmossák. Mondta, hogy nyugodtan kérjük meg aki éppen a pultban van, hogy egy teljesen érintetlen részről szedje ki a mi gombócunkat, ahol még véletlenül sem érhette másik fagylalt, ami esetleg glutént tartalmaz.
Nekem alapból nagyon szimpatikus volt, hogy ennyire tisztában van ezzel a dologgal, és hogy ennyire nyitottak a dologra.
Az, hogyha szól valaki, hogy gluténérzékeny, és extrán odafigyelnek, hogy tutira tiszta legyen a kanál és teljesen érintetlen részről veszik ki nekünk a fagyit, szerintem nagyon is pozitív.
Ma ettem is egy fagyit és tényleg így volt, nagyon odafigyeltek. :)


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás