Gluténmentes fasírt
Hétfő: Dóri, Te mit ennél ebédre? - Főzeléket fasírozottal.
Kedd: Dóri, Te mit ennél ebédre? - Főzeléket fasírozottal.
Szerda: Dóri, Te mit ennél ebédre? - Főzeléket fasírozottal.
.
.
.
És így tovább egészen a hét végéig minden nap. I-M-Á-D-O-M-A-F-A-S-Í-R-O-Z-O-T-T-A-T (vagy fasírtot)!
Nem tudom, hogy ez azért van-e, mert Anya extrán jól csinálja, vagy csak mert amúgy is szeretem. Ekkora rajongója csak a külön kisütött golyóknak vagyok, amik burgonyapehelyben vannak megforgatva. Hogyan is készül ez a csoda? Lássuk!
1 fej felaprított hagymát kis olajon megpárolunk, majd 0,5 kg darált húshoz adjuk (nálunk legutóbb pulykacombból volt a darált hús). Ízlés szerint beletörünk 2-3 gerezd fokhagymát, ízesítjük ételízesítővel (Vegeta, Mester fűszerkeverék, házi ételízesítő), beleütünk egy tojást, majd belemorzsolunk 2 szelet előre beáztatott és jól kicsavart gluténmentes kenyeret. (Utóbbi helyett a főtt tört krumpli is helyt áll.)
Kis gombócokat gyúrunk belőle, megforgatjuk őket burgonyapehelyben és forró olajban kisütjük.
0 hozzászólás