Gluténmentes lasagne Nutri free tésztalisztből
Egy ideje Anya már sajátkészítésű tésztából süti a lasagne-t, de ezúttal megütötte a főnyereményt. Egyszerűen fantasztikus, és hajszálvékonyra lehet nyújtani... :)
4 tojásból, 250 g Nutri Free Mix Per Pasta Fresca lisztből, 70 g rizslisztből tésztát gyúrunk és egy pici sóval ízesítjük. Kinyújtjuk, amennyire csak lehet - márpedig bőven lehet -, majd akkora téglalapokra vágjuk, amekkora Jénaiban tervezzük sütni.
Előkészítünk egy kis multifunkcionális szószt és sajtmártást. Előbbit a link alapján, utóbbit pedig így:
2 púpos evőkanál Mantler lisztet megfuttatunk egy kis Liga margarinon,
majd felöntjük kb. 5 dl laktózmentes tejjel. Sóval, borssal ízesítjük
és még melegen belereszelünk 15-20 dkg trappista sajtot.
Ha minden kész, elkezdjük rétegezni a lasagne-t, alulra kis szósz, rá egy lap tészta, rá egy
kis sajtmártás, majd ismét a szósz, tészta, sajtmártás...így rétegezzük
szépen egymás után, majd a tetejét jól megszórjuk reszelt sajttal és 175
fokos sütőben addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.
Nem csak könnyű vele dolgozni, hanem isteni finom is! :)
Tags:
főételek
0 hozzászólás