Gluténmentes lasagne Nutri free tésztalisztből

Egy ideje Anya már sajátkészítésű tésztából süti a lasagne-t, de ezúttal megütötte a főnyereményt. Egyszerűen fantasztikus, és hajszálvékonyra lehet nyújtani... :)
4 tojásból, 250 g Nutri Free Mix Per Pasta Fresca lisztből, 70 g rizslisztből tésztát gyúrunk és egy pici sóval ízesítjük. Kinyújtjuk, amennyire csak lehet - márpedig bőven lehet -, majd akkora téglalapokra vágjuk, amekkora Jénaiban tervezzük sütni. 
Előkészítünk egy kis multifunkcionális szószt és sajtmártást. Előbbit a link alapján, utóbbit pedig így:
2 púpos evőkanál Mantler lisztet megfuttatunk egy kis Liga margarinon, majd felöntjük kb. 5 dl laktózmentes tejjel. val, borssal ízesítjük és még melegen belereszelünk 15-20 dkg trappista sajtot.
Ha minden kész, elkezdjük rétegezni a lasagne-t, alulra kis szósz, rá egy lap tészta, rá egy kis sajtmártás, majd ismét a szósz, tészta, sajtmártás...így rétegezzük szépen egymás után, majd a tetejét jól megszórjuk reszelt sajttal és 175 fokos sütőben addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.
Nem csak könnyű vele dolgozni, hanem isteni finom is! :)


sign photo sign_zpsd9768155.png
 

Share:

0 hozzászólás