Gluténmentes pizzás kifli élesztő nélkül
Annyira jól sikerült a virslis-sajtos muffin, amit nemrég elkészítettem, hogy kicsit továbbgondoltam a dolgot. Olyan puha és könnyű tésztája volt, hogy először virslis kiflinek álmodtam meg, de mivel éppen nem volt otthon virsli, ezért pizzás kifli lett. Ugyanolyan puha és könnyű.
A receptet ITT megtaláljátok, egy az egyben ugyanúgy készítettem a tésztát.
2 tojást felvertem 150 g natúr krémsajttal, hozzáadtam egy kevés sót, 0,5 dl tejet és 1 ek. olajat. Kimértem 100 g Nutri Free mix per pane lisztet, elkevertem fél csomag sütőporral,
majd a tojásos-sajtos masszába öntöttem és robotgéppel eldolgoztam.
Nekem még megkívánt egy kis tejet, úgyhogy egy löttyintésnyit még adtam
neki.
Ezúttal a bagettsütőmet kibéleltem alufóliával, megkentem olajjal és abba tettem bele a tésztát. Egy kis Univer pizzakrémet elkevertem ketchuppal, oreganoval, azzal megkentem a tészták tetejét és a reszelt sajtot sem sajnáltam róluk.
175 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem.
Mindamellett, hogy isteni finom és puha lett, a kelesztési időt sem kellett kivárni. :)
6 hozzászólás
Másnap milyen? Vagy nem maradt? :)))
VálaszTörlésNem maradt... :) De a virslis muffinból (ugyanez a tészta) maradt és másnap is ugyanúgy puha volt. :)
VálaszTörlésDe jó! Nagyon régóta keresek olyan péksüti-félét, amit másnap magammal tudok vinni ebédhez, és nem fulladok bele...
VálaszTörlésHany darabhoz van ez a recept ?
VálaszTörlésEz a két jó nagy darab lett belőle.
TörlésKipróbáltam rizsliszttel, és úgy is jó, másnap is finom puha! Juli
VálaszTörlés