Gluténmentes pizzás kifli élesztő nélkül

Annyira jól sikerült a virslis-sajtos muffin, amit nemrég elkészítettem, hogy kicsit továbbgondoltam a dolgot. Olyan puha és könnyű tésztája volt, hogy először virslis kiflinek álmodtam meg, de mivel éppen nem volt otthon virsli, ezért pizzás kifli lett. Ugyanolyan puha és könnyű.
A receptet ITT megtaláljátok, egy az egyben ugyanúgy készítettem a tésztát. 
2 tojást felvertem 150 g natúr krémsajttal, hozzáadtam egy kevés sót, 0,5 dl tejet és 1 ek. olajat. Kimértem 100 g Nutri Free mix per pane lisztet, elkevertem fél csomag sütőporral, majd a tojásos-sajtos masszába öntöttem és robotgéppel eldolgoztam. Nekem még megkívánt egy kis tejet, úgyhogy egy löttyintésnyit még adtam neki.
Ezúttal a bagettsütőmet kibéleltem alufóliával, megkentem olajjal és abba tettem bele a tésztát. Egy kis Univer pizzakrémet elkevertem ketchuppal, oreganoval, azzal megkentem a tészták tetejét és a reszelt sajtot sem sajnáltam róluk.
175 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem.
Mindamellett, hogy isteni finom és puha lett, a kelesztési időt sem kellett kivárni. :)


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

6 hozzászólás

  1. Másnap milyen? Vagy nem maradt? :)))

    VálaszTörlés
  2. Nem maradt... :) De a virslis muffinból (ugyanez a tészta) maradt és másnap is ugyanúgy puha volt. :)

    VálaszTörlés
  3. De jó! Nagyon régóta keresek olyan péksüti-félét, amit másnap magammal tudok vinni ebédhez, és nem fulladok bele...

    VálaszTörlés
  4. Hany darabhoz van ez a recept ?

    VálaszTörlés
  5. Kipróbáltam rizsliszttel, és úgy is jó, másnap is finom puha! Juli

    VálaszTörlés