Egy lisztérzékeny gondolatai az idő múlásával

Annyira emlékszem, milyen nehéz volt a kezdetekben. Nehéz volt hozzászokni az új életemhez, hogy gyakorlatilag mindenre nemet kell mondanom, hogy mindenki sajnál, vagy éppen kényesnek tart - mert "most ne mondd már, hogy ennyitől bajod lesz?". Nem könnyű az élete egy gluténérzékenynek, de mint mindig, az idő itt is segít.
Nézzük csak, hogy voltam én egyes szituációkkal az első időkben, valamivel később és most, 3 év eltelte után.


1. Szupermarketek pékáru részlege
A kezdetekben: Messziről elkerülöm, oda sem megyek... engem aztán ne kísértsen, és ne keserítsen el semmi. Válogassatok csak a zsemlék között, addig elleszek a zöldséges résznél.
Valamivel később: Légy erős, Dóri! Előbb-utóbb meg kell küzdeni ezekkel a dolgokkal. Menj oda szépen és mutasd meg, milyen kemény fából faragtak!
Most: Na, nézzük csak, milyen ötleteket tudok meríteni! Ú, de jól néz ki az a baconos csavart, hazamegyek és elkészítem!

2. H*lye beszólások
A kezdetekben: Magyarázd el neki szépen, mert nem érti. Magyarázd el neki szépen újra, mert még mindig nem érti. Magyarázd el neki máshogy, mert valamiért még mindig nem érti. *felrobban*
Valamivel később: Magyarázd el neki szépen, mert nem érti. Ha másodjára sem érti, legyél drasztikus, ha nagyon érdekli, majd rákeres a neten. Ne pörögj rá, attól te nem leszel más, hogy éppenséggel mit gondolnak rólad.
Most: Ha nem akarod megérteni barátom, én nem töröm magam.

3. Kirándulunk
A kezdetekben: Nem hiszem el, hogy én nem mehetek be sehova enni valamit! Hagyjatok békén, menjetek egyedül, én itthon maradok, végigsírom a napot, és sajnálom magam.
Valamivel később: Nyamvadt pufirizst kell egész nap rágni, a többiek meg falják a fornettit. Fantasztikus.
Most: Na, akkor kakaós csiga, pizza bedobozolva. Azon gondolkodom, csináljak még egy kis linzert is? Nem, elég lesz a másik kettő, elvégre most van sós és édes is.

4. Étterembe megyünk
A kezdetekben: Kösz szépen, most el akartok menni étterembe, pedig tudjátok jól, hogy nálam az nem játszik. 
Valamivel később: Merjek kérni natúr húst rizzsel? Vajon, ha megkérem őket, hogy külön edényben, külön olajon készítsék, akkor abban meg is bízhatok?
Most: Srácok, mi lenne, ha a veszprémi Fekete bors étterembe mennénk? Ott gluténmentes minden, fantasztikusak az ízek és barátiak az árak.

5. Többiek zsemlét esznek
A kezdetekben: Sosem fogok már finom zsemlét enni... brühühühü... igazságtalan az élet. Ne egyen senki zsemlét. Ezt most muszáj előttem?
Valamivel később: Úgy van, ropogtassátok azt a héjat még hangosabban... elvagyok én száraz, fura ízű kenyérrel is.
Most: *puha, ropogós saját sütésű zsemlét majszolva* Jó étvágyat mindenkinek!

Remélem, tetszett nektek ez a kis szösszenet. Szeretnétek még hasonló bejegyzéseket? Ha van konkrét elképzelés, szívesen fogadom! :)
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

2 hozzászólás

  1. Ez nagyon tetszik! Jót derültem és naaaaaaagyon ismerős ☺

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon tetszik! Jót derültem és naaaaaaagyon ismerős ☺

    VálaszTörlés