Gluténmentes kávékrémes diótorta

Drága Nagymamám a mai napon ünnepli 87. születésnapját - ha tudná, hogy ezt írom, biztos mondaná, hogy Dórika, az évet igazán nem kellett volna odaírni. :) 
Tegnap este bőszen járt az agyam, milyen tortával lepjem meg. Gondoltam, ötvözöm a kedvenc ízeit és megkreálom neki az álom-tortáját. Nagyon szereti a dió, a kávé és a karamella ízt, így ezeket használtam a torta elkészítésénél. 
A tészta egy nagyon egyszerű, de annál finomabb diós kevert tészta: (2,5 dl-es bögrét használva)
2 tojást felverünk 1/4 bögre cukorral, 10 dkg Liga margarinnal, majd hozzáadunk 1/2 bögre Schär mix it lisztet 1/2 cs. sütőporral elkeverve, 2/3 bögre darált diót, egy icipici fahéjat, kakaóport és annyi tejet, hogy keverhető legyen. Margarinnal kikent, rizsliszttel kiszórt formába tesszük és 175 fokos sütőben tűpróbáig sütjük - fogpiszkálópróba, vagyis ha már nem marad tészta a beleszúrt fogpiszkálón, akkor jó.
A krémhez elkészítünk egy vaníliapudingot, de kicsit csavarunk a dolgon. 2 dl tejet felteszünk forrni, 1 dl-ben pedig kikeverünk 1 cs. gluténmentes vaníliapudingot, 2 ek. cukrot és 1 csapott ek. Nescafé-t. Amikor a tej forr, beleöntjük a kávés-pudingos lötyit és besűrűsítjük.
Ha kihűlt a puding, felverünk kb. 1,5 dl Hulala-t, majd a pudingot belekanalazzuk és robotgéppel alaposan eldolgozzuk. Édesszájúaknak ekkor mehet még bele pici porcukor, magunknak nem tettem, mert nem szeretjük a túl édeset.
Ha kihűlt a tésztánk is, kettévágjuk, a krém egyik felét beletöltjük, jöhet a második lap, majd a krém másik fele. A tetejét dió és tejkaramella darabkákkal díszítettem.
Nagyon ízlett mindenkinek! :)





sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás