Jegeskávé, ahogy a nagyok csinálják

Szívesen térek be a McDonald's-ba meginni egy jegeskávét, mert ott garantálják a gluténmentességet - a kávé minden összetevője és a fagyi is gluténmentes. A karamellás a kedvencem. :) Mikor egyszer Anyával Kaposváron jártunk, felvetettem az ötletet, hogy igyunk egy karamellás jegeskávét. Megadják ám a módját, fagyika, karamellaöntet, minden... Anya nagyobb rajongója lett, mint én vagyok, pedig az nem könnyű, nekem elhihetitek. :) Azóta csak így kávézunk, Anya beszerzett egy bödönös vaníliafagyit, csak hogy sokáig elég legyen a napi menő-jegeskávénkba... hát már a második doboz fogyott el... na de mindegy, egyszer élünk! :D
Hogy hogyan készítjük? Borzasztó nehéz.... icipici tejet felmelegítünk, de tényleg csak egy nagyon picit, amiben kikeverjük az instant kávét és az édesítőt - cukrot.
Amikor szépen feloldódott mindkettő, hideg tejjel felöntjük az egészet, elkeverjük, majd beleteszünk néhány jégkockát. Erre jön a vaníliafagyi - normál esetben 1 gombóc, esetemben 2, Apa esetében 5-6. Az egész tetejére tejszínhabot nyomunk és megszórjuk egy kis kakaóporral - fahéjjal is lehet, de az Bálinttal nekünk nem jött be. Mézet is lehet rá csurgatni, csak hogy még kávézósabb legyen a hatás. :D


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás