Fűszeres chips - garantáltan gluténmentes
Napok óta fájt a fogam valami jó kis fűszeres chipsre, úgyhogy kénytelen voltam készíteni magamnak. Fogtam két nagyobb krumplit, meghámoztam, alaposan megmostam, majd uborkaszeletelő segítségével vékony karikákra szeltem. Felöntöttem az edényt annyit vízzel, hogy ellepje a krumpliszeleteket, majd 15 percig hagytam. Utána papírtörlőre tettem őket, majd a tetejükre is tettem egy papírtörlőt, hogy felszívja a vizet.
Forró olajban kisütöttem őket, papírtörlővel ezúttal az olajat itattam fel, majd összekevertem minden fincsi és illatos fűszert (fokhagyma granulátum, gyros fűszerkeverék, sültkrumpli fűszer...) és megszórtam a megsült karikákat, majd átforgattam. Megint szórtam egy kicsit és megint átforgattam.
Nagyon finom lett. :)
0 hozzászólás