Raffaello házilag, gluténmentesen

Régen a Raffaello volt a kedvenc édességem. Bármikor, bármennyit meg tudtam volna enni - az volt a szerencse, hogy önuralmam már akkor is volt. :D 3,5 éve viszont egyáltalán nem ettem, akkor derült ki, hogy gluténérzékeny vagyok. Eddig valamiért nem próbáltam ki a házi verziót... - Dóri, miért???. Eljött az ideje.
Egy apróséf-en talált receptet vettem alapul, ez alapján indultam neki (tudjátok, amikor hosszú idő után végre találkoztok egy régi szerelemmel... erős szívdobogás, pillangók gyomortájékon... még egy kis szájfényt is feldobtam).
60 ml vizet elkevertem 85 g porcukorral, majd feltettem a tűzhelyre, kevergettem és megvártam, míg elkezd forrni. Akkor levettem a tűzről, majd lassan hozzákevertem 160 g tejport (tejérzékenyeknek kókusztejpor) és 80 g kókuszreszeléket - amikor már nem ment a dolog, mert olyan sűrű lett, akkor jöhetett a 100 g olvasztott Liga margarin. Szépen átkevergettem, átnyomkodtam, majd mikor kihűlt, betettem a hűtőbe 1 órára.
Nagyon szépen összeállt, jól formázható massza lett belőle. Leválasztottam egy kis darabot, belerejtettem egy mandulát, gombócot formáltam belőle és megforgattam kókuszreszelékben. Így haladtam, amíg volt anyag.
Hát valami isteni lett! Olyan egyszerű finomság és olyan könnyedén elkészül.
Nálunk karácsonykor biztosan ott lesz az asztalon. :)





sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

2 hozzászólás

  1. Szia!Köszi a receptet. Mi is megcsináltuk most Húsvétra. Finomnak nagyon finom lett, de szétfolyt a massza, pedig 2-3 órát volt a hűtőben és mindent grammra kimértünk. Mi lehet a hiba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Én is pont így jártam most. Mit csináljak vele? Tegyek még bele tejport?

      Törlés