DECEMBER 13. - Gluténmentes habos csokitorta
Ennek a tortának a koncepciója is alkotás közben született meg. Karácsony napjára tökéletes desszert, nagyon egyszerűen elkészül, mégis ünnepi, kicsit különleges. :)
Hozzávalók
Hozzávalók
- Piskótához
- 4 tojás
- 3 ek. cukor
- 3 ek. rizsliszt
- 1 ek. kukoricakeményítő
- 0,5 zacskó gluténmentes sütőpor
- 1 ek. kakaópor
- pici víz (?)
- Krémhez:
- 1 cs. gluténmentes csokipuding
- 3 dl tej
- 2,5 ek. cukor
- 2 dl tejszín
- rumaroma
- kakaópor ízlés szerint
- Díszítéshez:
- Nutella
Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét a kakaós masszába, majd mehet a sütőpapírral bélelt tortaformába és 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt meg is sül.
A krémhez megfőzzük a csokipudingot a 3 dl tejjel és a 2,5 ek. cukorral, majd hagyjuk hűlni. Felverjük a tejszínt, robotgéppel átkeverjük a már kihűlt, rumaromával megspékelt pudingot, majd apránként hozzáadagolva a felvert tejszínt, robotgéppel kevergetjük. Én még tettem bele egy kis plusz kakaóport.
A kihűlt piskótát három részre osztottam, a lapokat megkentem a krémmel, majd minden szintet úgy rétegeztem Nutellával, ahogy a tetején is látjátok - vagy egy picit erősebben :) . Nagyon diszkrét, de nagyon finom ízt kölcsönzött neki. Így mentem végig az összes lapon, kívülről az egészet bevontam a tejszínes csokikrémmel, majd a tetejére is ment egy kis Nutella.
Nagyon fincsi lett! :)
0 hozzászólás