DECEMBER 14. - Gluténmentes hóember pizza
Imádom a sok-sok karácsonyi süteményt - persze mértékkel -, de egy idő után kicsit sok az édesből. Ilyenkor jön - és esik - jól valamilyen igazi sós ízeket ötvöző finomság, nekem nagy kedvencem a pizza. Előszeretettel falatozom, de érdekes módon nagyon régen készítettem utoljára. Most viszont, hűen az adventi időszakhoz, hóember alakban sütöttem. :)
Hozzávalók
- 250 g Nutri Free Mix per Pane
- 3 g Dr. Oetker porélesztő
- 1 csapott ek. útifűmaghéj
- 1 kk. só
- 2 dl meleg víz
- 2 ek. olívaolaj
- Feltéthez:
- Mester család pizzaszósz
- kolbász
- kukorica
- sajt
A lisztet elkevertem az élesztővel, az útifűmaghéjjal, a sóval, majd ráöntöttem a meleg vizet, robotgép dagasztófejével elkezdtem összedolgozni, hozzáadtam az olívaolajat és addig dagasztottam, míg szépen összeállt a tészta.
Meleg helyen kb. 50 percet kelesztettem, majd egy nagyobb és egy kisebb gombócra osztottam, kör alakra nyújtottam őket és kialakítottam a hóember formát. Megkentem a pizzaszósszal, beterítettem kolbival, kukoricával, ráreszeltem egy emberes adag trappista sajtot, majd a szemét és a gombokat kolbikarikákkal raktam ki.
Meleg helyen kb. 50 percet kelesztettem, majd egy nagyobb és egy kisebb gombócra osztottam, kör alakra nyújtottam őket és kialakítottam a hóember formát. Megkentem a pizzaszósszal, beterítettem kolbival, kukoricával, ráreszeltem egy emberes adag trappista sajtot, majd a szemét és a gombokat kolbikarikákkal raktam ki.
175 fokos sütőben kb. 30 percig sütöttem, majd ketchup és egy kis kukorica segítségével répaorrot és mosolygó szájat is kapott. :)
Utólag vettem észre, hogy csípős kolbit használtam, de így még finomabb volt! :)
Utólag vettem észre, hogy csípős kolbit használtam, de így még finomabb volt! :)
0 hozzászólás