DECEMBER 20. - Gluténmentes diós-kávés sütemény

Régen nagyon gyakori volt nálunk ez a süti, de valamiért az utóbbi időben elfeledkeztünk róla. Most viszont ismét elkészült és ismét nagy sikert aratott annak ellenére, hogy az elkészítése abszolút nem nagy durranás. :)

Hozzávalók
  • 4 tojás
  • 120 g cukor
  • 90 g Mester süteményliszt
  • 80 g rizsliszt
  • 50 g durvára aprított dió
  • 1 kk. sütőpor
  • pici kávé
  • Krémhez
    • 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
    • 2 ek. cukor 
    • 3 dl tej
    • 200 g vaj
    • porcukor ízlés szerint

 A 4 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleadagoljuk az alaposan összekevert liszteket, aprított diót és sütőport. Kevés kávét öntünk hozzá, majd felverjük a 4 tojást fehérjét és óvatosan hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A tejjel és a 2 ek. cukorral megfőzzük a vaníliapudingot, majd mikor kihűlt, robotgéppel belekeverjük a vajat, majd ízlés szerint még porcukorral édesítjük.
Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, megkenjük középen a krémmel, majd a tetejét is lekenjük, végül pedig csokimázat készítünk a tetejére.
Nem csak guszta, hanem finom is! :)


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás