DECEMBER 20. - Gluténmentes diós-kávés sütemény
Régen nagyon gyakori volt nálunk ez a süti, de valamiért az utóbbi időben elfeledkeztünk róla. Most viszont ismét elkészült és ismét nagy sikert aratott annak ellenére, hogy az elkészítése abszolút nem nagy durranás. :)
Hozzávalók
- 4 tojás
- 120 g cukor
- 90 g Mester süteményliszt
- 80 g rizsliszt
- 50 g durvára aprított dió
- 1 kk. sütőpor
- pici kávé
- Krémhez
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
- 2 ek. cukor
- 3 dl tej
- 200 g vaj
- porcukor ízlés szerint
A 4 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleadagoljuk az alaposan összekevert liszteket, aprított diót és sütőport. Kevés kávét öntünk hozzá, majd felverjük a 4 tojást fehérjét és óvatosan hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A tejjel és a 2 ek. cukorral megfőzzük a vaníliapudingot, majd mikor kihűlt, robotgéppel belekeverjük a vajat, majd ízlés szerint még porcukorral édesítjük.
Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, megkenjük középen a krémmel, majd a tetejét is lekenjük, végül pedig csokimázat készítünk a tetejére.
Nem csak guszta, hanem finom is! :)
0 hozzászólás