DECEMBER 23. - Gluténmentes tiramisu

Arra gondoltam, hogy Szenteste előtti napon valami tényleg nagyon egyszerű finomságot osztok meg Veletek, hátha kis késésben vagytok, ez aztán igazán egyszerűen és hamar elkészül, és nagyon-nagyon finom! :)

Hozzávalók
  • Piskótához
    • 6 tojás
    • 4 ek. rizsliszt
    • 2 ek. kukoricakeményítő
    • 1 cs. gluténmentes sütőpor
    • 4 ek. kristálycukor
    • kevés víz
  • Krémhez
    • 500 g mascarpone
    • 4 dl Hulala
    • porcukor ízlés szerint
  • + kávé, rum
Először is sütünk egy 6 tojásos piskótát, majd 500 g mascarpone-ba robotgéppel belekeverünk ízlés szerint porcukrot, majd felverjük a Hulala-t és összedolgozzuk a mascarpone-val.
Ha kihűlt a piskótánk, kettévágjuk és meglocsoljuk egy kis rumos kávéval, majd egy Jénai tálba rétegezni kezdjük. Alulra teszünk egy picit a krémből, majd jöhet az egyik lap piskóta, ismét krém, másik piskóta, a tetejére rákenjük a maradék krémet és megszórjuk kakaóporral.
Isteni finom, nálunk mindenki nagyon szereti. :)



sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás