DECEMBER 23. - Gluténmentes tiramisu
Arra gondoltam, hogy Szenteste előtti napon valami tényleg nagyon egyszerű finomságot osztok meg Veletek, hátha kis késésben vagytok, ez aztán igazán egyszerűen és hamar elkészül, és nagyon-nagyon finom! :)
Hozzávalók
- Piskótához
- 6 tojás
- 4 ek. rizsliszt
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 1 cs. gluténmentes sütőpor
- 4 ek. kristálycukor
- kevés víz
- Krémhez
- 500 g mascarpone
- 4 dl Hulala
- porcukor ízlés szerint
- + kávé, rum
Először is sütünk egy 6 tojásos piskótát, majd 500 g mascarpone-ba robotgéppel belekeverünk ízlés szerint porcukrot, majd felverjük a Hulala-t és összedolgozzuk a mascarpone-val.
Ha kihűlt a piskótánk, kettévágjuk és meglocsoljuk egy kis rumos kávéval, majd egy Jénai tálba rétegezni kezdjük. Alulra teszünk egy picit a krémből, majd jöhet az egyik lap piskóta, ismét krém, másik piskóta, a tetejére rákenjük a maradék krémet és megszórjuk kakaóporral.
Isteni finom, nálunk mindenki nagyon szereti. :)
0 hozzászólás