Már több helyen olvastam, hogy a Mester család házi kenyérlisztje és a belőle készült kenyér párját ritkítja, annyira finom. Régóta ki szerettem volna próbálni, hát most jött el az ideje. :)
Ezt a csodakenyérkét Anya sütötte, ismét friss kenyérre ébredtem. ♥
A zacskón lévő receptet használta, csupán annyi változtatással, hogy porélesztőt használt.
Hozzávalók
- 200 g Mester család házi kenyérliszt
- 3 g instant élesztő
- 1 mokkáskanál só
- 2 dl víz
- 1 ek. olaj
Végtelenül egyszerű a dolgunk, elkeverjük a száraz összetevőket, majd ráöntjük a meleg vizet és robotgép dagasztófejével elkezdjük összedolgozni. Mehet bele a zsiradék, esetünkben az 1 ek. olaj, tovább dolgozzuk addig, amíg szépen össze nem áll. Vizes kézzel kis gombócot formázunk belőle, majd zsiradékkal kikent Jénaiba tesszük, bevágjuk a tetejét és kb 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Megkenjük vékonyan kacsazsírral a tetejét, majd 175 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.
1 hozzászólás
SOS! A 175 fok az milyen programra vonatkozik?
VálaszTörlés