Gluténmentes linzer karika

Vendégváráshoz szerintem tökéletes sütemény a linzer. Ha esetleg nagyobb buliról van szó, akkor meg pláne, hiszen a linzernek nem gond, ha áll néhány napot, sőt jobban átjárja a lekvár íze, és picit vissza is puhul. 
Mivel múltkor annyira nagy sikert aratott az isler, most ugyanazt a receptet felhasználva - csokimáz nélkül - linzerként mutattam be őket a nagyközönségnek, aki ismét hálásan és csorgó nyállal fogadta.
A tészta receptje ugyanaz, úgyhogy átmásoltam:
"30 dkg Schär mix B-t elkevertem 15 dkg rizsliszttel, hozzáadtam egy fél csomag sütőport, 10 dkg cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, egy kevéske fahéjat (ez ad egy kis + ízt neki, ami nem fog érződni a végén, csak annyi, hogy úú, de finom!), majd elmorzsoltam 25 dkg Liga margarinnal, beleütöttem 2 tojást és összegyúrtam.
Nagyon jól nyújtható tészta lett a végeredmény, a tojások méretétől függően azonban változhat az állag. Ha száraz, törős, akkor még mehet bele egy kicsi margarin, tojás, esetleg tejföl, ha pedig túl "szottyos", gyúrjunk még bele egy kis lisztet."
Vékonyra nyújtottam a tésztát, majd kiszaggattam - ügyelve arra, hogy körülbelül ugyanannyi felső és alsó forma legyen. 175 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsültek, majd mikor kihűltek, lekvárral tapasztottam össze az összetapasztandókat és tálaláskor megszórtam kevés porcukorral. :)



sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

6 hozzászólás

  1. Szia Dóri!
    Tegnap megsütöttem, nagyon finom lett.
    Érdekelne, van-e tapasztalatod, meddig áll el?
    Köszönöm a receptet.
    Üdv: Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat, hogy ennyire későn reagálok. Nagyon örülök, hogy jól sikerült. :) Nálunk egy hétnél tovább sosem tartott, mert megettük, de addig teljesen jól bírta. :)

      Törlés
  2. Kedves Dóri! Schär mix c sütiliszttel is elkészíthető? Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nem próbáltam még, de szerintem működne. :)

      Törlés
  3. Szia Dóri!
    Tojás allergia esetén, a tojást mivel lehet helyettesíteni?
    Köszi :) Piroska

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Piroska!
      Húha, a tojáspótlásban nem vagyok otthon, de ha vízben kikeversz egy kis útifűmaghéjat, az szerintem jó helyette. :)

      Törlés