Nyaralós gluténmentes menüsor


Tegnap este jöttünk meg Ausztriából, a fitness-wellness nyaralásunkról. Fitness az egész napos túrázások miatt és wellness az esti szaunázások végett. Nagyon jó volt. :)
Már írtam, hogy a "Keresztcsaládunkkal" mentünk, mindenről be fogok számolni, lesz írás a programokról és a napi túrákról is. Viszont ebben a bejegyzésben azokra a meleg ételekre térek ki, amiket ettünk. Minden este, mikor hazaestünk, körülbelül 20 perc alatt készen voltak a finom fogások... természetesen gluténmentesek. Drága Keresztanyukám (Nóri) olyan tökéletes gluténmentes séf volt, hogy el sem hiszitek. Anya2.

Itthon előre előkészítettük a meleg vacsik alapjait, hogy ott tényleg csak összeállítani kelljen. 
Első este cukorborsófőzeléket ettünk csirkehússal. A sült csirkét Nóri otthon kisütötte, és kis dobozban hozta el. Vittünk két konzerv cukorborsót, egy kis Mantler lisztet a rántáshoz, olajat, fűszert, kis cukrot.
Az elkészítés menete pedig a következő: kis olajon megfuttatjuk a Mantler lisztet, felengedjük a cukorborsó levével, kis vízzel, majd mehet bele a cukorborsó is. Ételízesítővel és kevés cukorral ízesítjük.
És máris be lehet tömni az egész napos utazás miatt fáradt és éhes, tátogó szájakat.


A második napon Uncle Ben's volt a vacsora. A kis csirkemellkockákat ebben az esetben is még itthon elkészítettük és dobozkában vittük magunkkal. Ott megmelegítettük a húst, ráöntöttünk egy üveg Uncle Ben's-t (édes savanyút, de a simát, mert a nem tudom milyen borssal ízesített glutént tartalmaz -.-'). Rizst főztünk és készen is lett a vacsora. Ismét 20 percen belül kb 10-15.


A harmadik napon spagettit vacsoráztunk. Ebben az esetben a multifunkcionális spagettiszószt vittük magunkkal egy nagy befőttes üvegben, amit Anya már előre elkészített. Innentől kezdve pedig már csak Pasta d'oro tésztát főztünk ki, mehetett rá a felmelegített szósz, egy kis reszelt sajti és Univer ketchup. 10 perc.


Utolsó este pedig paprikás krumpli volt a menü. Annyira finom lett, hogy nem igaz. Egy hatalmas adagot termeltünk be négyen... (öten voltunk, csak a "Kereszttestvérem" csirkehús-rizs diétát tartott, hogy még szálkásabb legyenek az amúgy is világelső izmai).
A paprikás krumplihoz apróra vágtam egy kis vöröshagymát, amit kevés olajon megpároltunk. Pirospaprikával színesítjük/ízesítjük, majd felöntjük egy kis vízzel, és mehet bele a krumpli, amit Nóri felkockázott (nem baj, ha nem Nóri kockázza fel, max. nem lesz tökéletes). A Aldi-ban kapható gluténmentes virsliket felkarikáztuk, azok is szépen sorjában belekerültek az edénybe, ment bele még egy kis Herz paprikás szalámi is - mert maradt. Kis ételízesítővel, sóval ízesíthetjük és már megint készen vagyunk.

Ezeket a max. 20 perces finomságokat ettük a nyaralás folyamán. Ha kirándulni mentek és nem lesz idő/kedv a túlzott főzőcskézésre, szeretettel ajánlom Nektek a mi fitness-wellness menüsorunkat. :)


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás