Gluténmentes dupla sajtburger és málnás csokoládétorta a McDonald's-ban

Az utóbbi pár napban, amikor elkezdtek megjelenni a cikkek a témával kapcsolatban, rengeteg levelet kaptam Tőletek, hogy nekem mi a véleményem erről. Röviden és tömören: úgy örülök, mint majom a farkának. Sokan ellenkeznek, mert hogy a McDonald's egészségtelen termékeket gyárt... de gondoljunk bele: hol kapunk manapság olyan terméket, ami egészséges és gluténmentes? És jól is lakunk vele... mert én útközben sem egy gyümölccsel, sem egy salátával nem tudok jól lakni. Minden előre elkészített kajában vannak olyan összetevők, amik nincsenek éppenséggel jótékony hatással a szervezetünkre. De én azt mondom, mivel amúgy is rengeteg mindent nélkülöznünk kell, néha bizony megengedhetjük magunknak. Persze ezt mindenki saját maga döntse el, ez csupán az én véleményem. Aki nem szereti, vagy nem szeretne ott enni, azt senki sem kötelezi. De aki néhanapján élni fog vele, annak mekkora lehetőség! Nekem akkora öröm, hogy ha a többiek bemennek a McDonald's-ba, már nekem sem merül ki a fagyiban, a sült krumpliban és a kertészsalátában a választék, hanem van sajtburger!!! Meg sütemény!!! Emberek, mi ez, ha nem a hónap híre? Ettől függetlenül, lehet, hogy éppen fagylaltot fogok kívánni és azt eszem meg, de a tudat, hogy nekem is van sajtburger és én is megvehetem, ha szeretném, egyszerűen olyan mértékű örömmel tölt el, hogy nem tudom Nektek leírni. Eddig csak néztem a többieket, míg falatozták azokat az isteni illatú burgereket, én meg nyammogtam a kertész salimat. Most tudjátok, mit fogok csinálni? Falatozni az isteni illatú burgeremet. 
Nagyon megörültem, amikor a McDonald's meghívott a sajtótájékoztatójukra, hiszen ott megismerhettem volna az új termékek fejlesztésének a hátterét, az összetevőket, azokat a speciális konyhai folyamatokat, amik a gluténmentes termékek készítésénél elengedhetetlenek. És nem utolsó sorban lehetőségem lett volna megkóstolni ezeket a finomságokat. De sajnos éppen aznap tartottam előadást a Media Hungary-n, így nem tudtam elmenni. Pedig olyan szívesen beszámoltam volna Nektek, ha ilyen közelről bepillanthattam volna a gluténmentes ételek elkészítésébe.
Bár az élményről lemaradtam, fotókat és beszámolót küldtek nekem, így legalább képek segítségével be tudom mutatni Nektek, hogy is zajlik a folyamat.
A McDonald's odafigyel a keresztszennyeződés elkerülésére, és a dolgozóiknak az alábbi folyamatokat írják elő:

Amint látjátok, hőálló sütőzacskóban pirítják meg a mi zsemléinket, így kerülik el a keresztszennyeződést.



És egy kis idézet a beszámolóból:
" A Cöliákia Nemzetközi Napjára időzített új, Gluténmentes Dupla Sajtburger két szelet marhahús pogácsát, két szelet ömlesztett cheddar sajtot, szeletelt kapros uborkát, szárított hagymát, ketchupot és mustárt tartalmaz, melyek egy gluténmentes szezámmagos zsemlébe kerülnek. A szendvics összeállítása szigorú élelmiszerbiztonsági szabályok szerint és a keresztszennyeződést kizáró, speciális körülményeket biztosító konyhai folyamatok során történik..."
 
És nem kell fikázni, hogy fújj, egészségtelen. Tény, hogy nem egészséges... de ez nem azt jelenti, hogy ezentúl minden nap ott kell ebédelnünk, csupán egy lehetőség. Nekünk. Ami mi tudjuk a legjobban, hogy nagyon ritka. Azt jelenti, hogy ha megyünk valahova és éppen éhen készülnénk halni és elfogyott minden, amit magunkkal vittünk, lesz lehetőségünk arra, hogy együnk egy finom szendvicset. Én minden egyes új gluténmentes terméknek és kezdeményezésnek örülök. Hiszen ez is értünk készült.
Ettől függetlenül, aki nem szeretne ott enni, annak most sem kötelező. De annak azért lehet örülni, hogy kaptunk egy újabb lehetőséget... aztán innentől persze mi döntjük el, hogy élünk-e vele.

Gluténmentes finomságok az alábbi éttermekben kaphatók:
http://www.mcdonalds.hu/files/glutenlista.pdf
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

2 hozzászólás

  1. Szia! Nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogodra. Eddig én magam próbáltam mindent kikísérletezni Dórikámnak, mert eddig ami receptet találtam, az úgy abban a formában soha nem volt tökéletes, valamit mindig kellett változtatni rajta. A lángost most kipróbáltuk, és végre egy recept, amin nem kellett módosítani. Dodókámnak nagyon ízlett. A MCdonald's-os sajtburgert is kipróbálta, eddig csak otthonit evett, és nagyon ízlett neki. Én úgy gondolom, hogy a mértékletesség mindennek a titka. Szerintem egyáltalán nem baj, ha évente 1-2 alkalommal eszik ilyesmit. Egy bánata van, hogy a közelünkben (viszonylag közel) csak Kaposváron és Nagykanizsán van, Siófokon nincs, de úgy értesültem, hogy valószínűleg mindegyik MC-ben be fogják vezetni idővel. Most már csak azt kellene elérni, hogs glutén,- laktóz, cukor-, fruktózmentes változat is legyen. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon köszönöm a kedves szavakat, örülök, hogy tudtam segíteni. :)
      A McDonald's-os sajtburgerrel kapcsolatban egy véleményen vagyunk. Merrefelé laktok? Nekem is Kaposvár és Kanizsa van a legközelebb. :D

      Törlés