December 10. - Gluténmentes hókocka

A hókocka volt az egyik kedvenc süteményem, és az egyik Nagymamám minden karácsonykor elkészítette. Tavalyelőtt karácsonykor is volt, de nekem akkor már csupán a szemezés maradt (és a szánakozó pillantások, amikről 2 nappal ezelőtt beszámoltam... :D ). Anya viszont úgy gondolta, hogy többet érdemlek ( :) ), így nekiveselkedett a gluténmentes verziónak. Mivel lapokat kell sütni, Mester süteményliszttel dolgozott, nekünk igazán szép lapok csak abból sikerülnek.
30 dkg Mester süteménylisztből,  6 dkg porcukorból, 1 dkg szalakáliból, 1 tojásból, 3 dkg Liga margarinból és kb. 1,5 dl tejből elkészítette a tésztát, majd 3 részre osztotta. A 3 cipót kinyújtotta, majd laponként kisütötte (sütőpapírral fedett tepsi háton).
A krémhez 6 dl tejjel és 4 evőkanál cukorral felfőzött 2 csomag vaníliapudingot, majd mikor kihűlt, hozzáadott 20 dkg Liga margarint és ízlés szerint porcukrot. Robotgéppel alaposan eldolgozta, majd a szintén kihűlt tésztalapok közé kente. Érdemes állni hagyni, hogy összeérjenek az ízek és visszapuhuljon. Hát valami isteni! :)
Karácsonykor elmaradhatatlan és immár gluténmentesen is virítani fog! ;) Nesze Nektek, szánakozó pillantások!


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

2 hozzászólás

  1. Köszi Dóri meg próbálom meg sütni hátha sikerül? Üdv. Kissné

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog, a lényeg a liszt, mert ebből jó kis lapok sülnek ki... :)

      Törlés