December 17. - Gyors habcsók

Sosem szerettem habcsókot készíteni, mégpedig azt is megmondom, hogy miért: egyszerűen utáltam, hogy órákig kell a sütőben szárítani. Anya sem örült neki, mert nem túl gazdaságos módszer órákon keresztül futtatni a sütőt néhány habkarikáért. Jogos.
Most azonban az Nők Lapja Café fórumában olvastam egy jó kis praktikát, amihez elég 20 perc, ráadásul a sütőnek felmelegedés után csak 10 percig kell mennie.
Először is bekapcsoltam a sütőt 175 fokra, amire elkészülnek a karikák, pont felmelegszik.
Felvertem 1 tojás fehérjét, majd mikor már jó kemény volt, adtam hozzá egy csipet sót és 30 g porcukrot. Vertem tovább, majd ismét 30 g porcukrot tettem bele és folytattam a robotgépes műveletet addig, míg nem lettem nagyon büszke, hogy micsoda kemény habot sikerült készítenem. Mikor megvolt a büszkeség, habzsákba töltöttem a habot és sütőpapírral bélelt tepsire karikákat nyomtam.
Betettem a már 175 fokos sütőbe, majd 10 perc után lezártam a sütőt, de a tepsit nem vettem ki, még 10-15 percig benn hagytam őket száradni.
Tökéletesen megszáradtak! Nem kellenek hozzá órák, nagyon hamar elkészül és borzasztó egyszerű... :)
És ami a legjobb: isteni finom! Egyébként nem különösebben vagyok oda a habcsókért, de ezt beteszed a szádba és konkrétan elolvad. Valami csoda. :)

sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

4 hozzászólás

  1. Nemcsak finom lehet,hanem én azt látom,hogy gyönyörűek!!!! Kedvem lett készíteni a fára.:)Köszönöm a receptet!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Mamka!
      Nagyon köszönöm! Félő, hogy másnapra nem marad a fán, annyira finom... :)

      Törlés
  2. Szia!!Összesen 6 dkg porcukor kell ele ?

    VálaszTörlés