Garantáltan gluténmentes, cukormentes epres fagylalt

Őszinte leszek: azon kívül, hogy a glutént kiszűröm, nem nagyon szoktam figyelni, hogy mi más van még a termékben. Nyilván végigolvasom, de annyira megörülök, ha valami gluténmentes, hogy általában mást nem szoktam figyelni. Ha meg van benne glutén, akkor alapból tök mindegy.
Jó érzés, ha az ember ehet máshol is egy fagyit, elég arra figyelni, hogy gluténmentes legyen - ez is ritka. Ám, ha az itthoni fagyizásról van szó, akkor mi is könnyedén elkészíthetjük ezt a jéghideg finomságot úgy, hogy abban tutira nem lesz semmilyen adalékanyag - sem glutén természetesen.
Annyit csináltam, hogy 15-20 szem epret botmixerrel pürésítettem. Fogtam kis műanyagedénykéket és az aljukra ebből tettem egy picit, majd betettem a mélyhűtőbe egy rövid időre, mert kicsit meg kell dermednie ahhoz, hogy ne folyjon egybe a másik réteggel. (a képen láthatjátok, hogy én nem vártam eleget...)
A pürésített epret elkevertem natúrjoghurttal - én szín alapján döntöttem el, hogy mennyi joghurttal hígítom, majd egy pici édesítőt tettem bele és a már megdermedt epres réteg tetejére öntöttem. Visszatettem ismét a mélyhűtőbe, majd mikor ez is megdermedt egy picit, akkor műanyag pálcát állítottam bele és a tetejére még egy kis natúr eperpüré került.
Mikor teljesen megfagy, akkor könnyedén ki lehet húzni a pohárból és kész is a fincsi fagyi/jégkrém. :)


Egyszerűen mennyei! Ez a természetes eperíz valami csoda... amíg van eper, szerintem mi már nem veszünk dobozos fagyit. :)
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás

  1. szerintem is mennyei, ahogy kinéz... epres fagyi, imádom. no jó, mindent ami eper, de ezt kicsit jobban. Köszönve a jó dzsemfix találmánynak, épp epret raktározok télire, gyorsan és finomat :) eperöntetnek is tökéletes fagyi tetejére. és itt most láttam gyömbéres és mentás verzióval, nézzétek http://glurl.co/befozok

    VálaszTörlés