DECEMBER 13. - Gluténmentes képviselő fánk
Annak ellenére, hogy én a szárazabb sütik kedvelője vagyok karácsonykor is - bejgli, zserbó, mézeskalács, linzer, isler... - a család többi tagja odavan a krémes finomságokért. Hogy abból is legyen itt a nagy adventi készülődés alatt, gondoltam, készítek egy adag képviselő fánkot, úgyis olyan régen ettünk. :) Mivel nagyon egyszerű finomságról van szó, még az is lehet, hogy karácsonyra is elkészül majd... bár már annyi mindent terveztem, hogy nem tudom, belefér-e még. :D
Egyszerű és nagyon finom. :)
Egyszerű és nagyon finom. :)
Hozzávalók
- 2 dl víz
- 100 g Liga margarin
- 100 g Naturbit Alfa-mix
- 2 csipet só
- 1 tk. cukor
- 4 tojás
Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanál segítségével halmokat rakunk - körülbelül 16 db lesz - és 200 fokon 20 percig, 160 fokon 10 percig sütjük.
Krém
- 3 dl tej
- 3 ek. cukor
- 1 cs. gluténmentes vaníliapuding
- 2 dl habtejszín
A tejszínt felvertem, majd 2 evőkanálnyival fellazítottam a pudingot.
Kettévágtam a fánkokat, majd az aljukba a pudingos krémet, annak tetejére pedig a sima tejszínt töltöttem. Mehetett rájuk a kis sipkájuk, megszórtam a tetejüket porcukorral, megkínáltam a családot és elfogyott. :)
0 hozzászólás