DECEMBER 21. - Gluténmentes sós aprósüti
Így karácsony közeledtével egyre több finomság készül nálunk - a mézeskalács, hókifli, linzer dobozokban, míg a zserbó egy nagy tálcán, hideg helyen várja a karácsonyt. Azért csak rájár a család apraja nagyja, a habkarika például egy délután alatt elfogyott. (Örülök, hogy ízlett, Apa :D) Lényeg a lényeg, minden édes. Kezd kicsit sok lenni a sok édesség, így ma egy sós aprósütit készítettem és gyakorlatilag egy emberként csapott le rá mindenki - végre valami sós rágcsa.
Hihetetlenül finom lett, ízre, állagra is tökéletes. Ha Ti is fellélegeznétek egy kis sós finomság mellett, ajánlom Nektek, nagyon egyszerű és eszméletlen finom.
Hihetetlenül finom lett, ízre, állagra is tökéletes. Ha Ti is fellélegeznétek egy kis sós finomság mellett, ajánlom Nektek, nagyon egyszerű és eszméletlen finom.
Hozzávalók
- 150 g rizsliszt
- 150 g gluténmentes süteményliszt (én Schär mix C-t használtam)
- 150 g reszelt sajt
- 100 g tejföl
- 200 g sütőmargarin
- 1 tojás
- 1-1,5 tk. só
- + tetejére: tojás, reszelt sajt, magok
Kinyújtottam, megkentem a tetejét felvert tojással, majd egyik felét reszelt sajttal, másik felét különféle magokkal szórtam meg.
Felvágtam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket és 175 fokos sütőben pirulásig sütöttem.
Imádjuk ♥
0 hozzászólás