DECEMBER 15. - Gluténmentes mézes rénszarvasok
Néhány éve már készítettem hasonló rénszarvas családot, és annyira imádtuk a megjelenésüket, hogy idén is muszáj volt elkészítenem. :) Szerencsére a Télapó meglepett egy Schär Salinis pereccel, így megvoltak az agancsnak valók.
Szemnek és orrnak francia drazsét használtam, illetve szemgolyóként a Dr. Oetker dekortoll állt helyt.
Az alap egy isteni finom kakaós-mézes keksz lett. Amikor összeállítottam a tésztát, letöltötte a rá szabott 2 órát a hűtőben, majd elkezdtem átgyúrni, ódákat zengtem róla, hogy mennyire elképesztően jó állaga lett!! A nyers tészta textúrája, állaga pontosan olyan volt, mint amire egész életemben vágytam. Csak gyúrtam és gyúrtam... élmény volt. :D
Nézzük is, hogyan készült. :)
Nézzük is, hogyan készült. :)
Hozzávalók
- 175 g rizsliszt
- 125 g gluténmentes süteményliszt (én Schär mix C-t használtam)
- 0,5 tk. sütőpor
- 100 g porcukor
- 1 tk. mézes fűszerkeverék (Lucullus)
- 1 kk. cukrozatlan kakaópor
- 1 csapott ek. útifűmaghéj
- 60 g vaj
- 60 g méz
- 1 tojás + 1 tojás sárgája
Elég lágy tésztát kapunk, ezt folpackba csomagoljuk és 2 órára száműzzük a hűtőbe.
Utána rizsliszttel szórt felületen átgyúrjuk - ekkor jön az a hihetetlen élmény, amit a bevezetésben ígértem. :D
Na most, lehet, hogy még kicsit lágy, nehezen formázható - gyúrunk bele lisztet. Ha törős, száraz - bár ezt kétlem - akkor még valamilyen folyadékot adunk hozzá.
Rizsliszttel szórt lapon kinyújtottam a tésztát, majd késsel random vágtam ki a rénszarvas-fej formákat, ugyanis ilyen kiszúróm nincsen. :D
Felhelyeztem az agancsokat, a szemgolyókat és az orrot, így sütöttem 175 fokos sütőben 12 percig őket.
Mikor kivettem a sütőből és kihűltek, étcsokis dekortollal megrajzoltam a pupillájukat és el is készültek. ♥
Íme a meglepődött rénszarvas család:
0 hozzászólás