Hozzávalók
- 300 g gluténmentes kenyérliszt (én Nutri Free Mix per Pane-t használtam)
- 4 g porélesztő
- 1,5 ek. cukor
- 1 csipet só
- 1 ek. útifűmaghéj
- 2 dl meleg tej
- 1 tojás
- 2 ek. olvasztott vaj
- Töltelékhez: olvasztott vaj, Nesquik kakaópor
- Tetejére: tojás
Mikor megkelt a tészta, átgyúrtam és 3 gombócra szedtem. Mindhárom gombócot kinyújtottam és egy lapostányért tettem rájuk, késsel körbevágtam, így lett mindegyik egyforma kör alakú.
Az egyik lapot megkentem olvasztott vajjal, megszórtam a kakaóporral, jöhetett rá a következő lap, olvasztott vaj, kakaópor, megint egy lap, olvasztott vaj, kakaópor.
Az előző tányér-körbevágások során felhalmozódott plusz tésztából én tudtam még egy körlapot csinálni, így 4 rétegem lett. :)
A széleket kicsit összenyomkodtam, majd a kör közepére fejjel lefelé beállítottam egy kis pálinkás poharat. 16 körcikket vágtam a tésztából úgy, hogy nyilván ahol a kis pohárka volt, ott nem vágtam be, tehát középen maradt egy érintetlen kör.
Fogtam két egymás melletti körcikket, majd mindkettőt kifele csavarva 2 fordítottam rajtuk - így párosával össze is tapasztottam a végeiket.
Végigmentem az egész körön, majd megkentem a kalács tetejét tojással és 175 fokos sütőben 22 perc alatt megsütöttem.
Imádjuk. ♥
1 hozzászólás
Nagyon szep ez a kalacs,de jo lenne,ha keszitenel fazisfotokat is. Koszi
VálaszTörlés