DECEMBER 6. - Gluténmentes gyümölcskenyér rizslisztből

A gyümölcskenyér is tipikus adventi finomság, imádom, amikor kisül egy adag és mindig lehet csipegetni belőle. Sőt, a legjobb reggelire tejeskávéval, vagy kakaóval. Ezek a tipikus decemberi reggelek. :)
Még egyáltalán nem volt gyümölcskenyér recept a blogon és ebben az a jó, hogy ez is rizslisztből készült, így aki nem használ lisztkeverékeket különböző okokból kifolyólag, számára is tökéletes lesz! :)
A belevalókat (dió, csoki, aszalt gyümölcs) nem mértem ki, csak úgy marokra... ez egyébként ízlés kérdése is, mennyire szeretitek zsúfoltan a gyümölcskenyeret - én zsúfoltan szeretem. :)

Hozzávalók
  • 4 tojás
  • 150 g vaj
  • 3 ek. tej
  • 140 g porcukor
  • 160 g rizsliszt
  • 6 g sütőpor
  • 2 marék aprított dió
  • kb. 2/3 tábla ( 60-70 g) étcsoki felaprítva
  • 1,5 marék aszalt sárgabarack felaprítva
A tojásfehérjét felvertem, majd habosra kevertem a vajat a porcukorral. Utána hozzáadtam a 4 tojás sárgáját, majd beleforgattam a vajas masszába a felvert tojásfehérjét. A rizslisztet elkevertem a sütőporral és a felaprított belevalókkal és ezt is a tojásos keverékbe forgattam. Egy kenyérformát kibéleltem sütőpapírral, majd elegyengettem benne a tésztát és 175 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem - mielőtt kivennétek, picit nyomogassátok meg a tetejét, ha még lágy, akkor inkább maradjon még pár percet, ne essen össze. :)
Miután kivettem, megvártam míg picit hűl, kifordítottam a formából, lekentem a tetejét egy kis vajjal és megszórtam porcukorral.
Isteni finom lett. Holnapi reggeli. :)






Share:

7 hozzászólás

  1. Szia! Vaj helyett használhatok zsírt v kókuszzsírt? Ez a mézeskalácsnál is felvetődne :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Bocsánat a késői válaszért, nem próbáltam még sem zsírral, sem kókuszzsírral, szerintem működhet, csak biztosan más arányokkal. Szerintem zsírból kevesebb kell.

      Törlés
  2. Szeretném tudni rizs!iszt belyett zabpehelyliszt is jó?

    VálaszTörlés
  3. Szülinapi torta helyett készítettem el és nagy sikere volt! Az aszalt barack annyira jól feldobja az egészet, biztos, hogy újra fogom sütni. :) Köszönöm a szuper recepted!

    VálaszTörlés
  4. Szuper recept,tegnap megsütöttem,ma megkóstoltam.FINOM!! KÖSZÖNÖM!

    VálaszTörlés
  5. Szia, A tejet végül nem kell belerakni? 🙈 vagy csak én nem olvasok elég alaposan?

    VálaszTörlés
  6. Én sem láttam, mikor kell beletenni. Nem is tettem bele. Remélem, azért finom lesz.

    VálaszTörlés